Oldalak

2024/10/15

Tepsis töltelék

8-10 zsömlét vízben áztatunk, majd kicsavarjuk, tálba rakjuk, 10-10 dkg borjú és sertés májkrémet adunk hozzá. Rá 6 tojás (előtte felverjük), 1 csokor vágott petrezselyemzöld, só (bors) ízlés szerint. Egy kanál zsírt vagy olajat is lehet a masszába keverni.  Elkeverjük/összegyúrjuk. Tepsit vastagon kizsírozzuk, elterítjük benne a masszát és megsütjük. 

Tóth mama tepsis tölteléke, 2006-os recept. Régen sokat készített ilyet, mikor csirkét sütött. Ez az töltelék bármilyen főzelékhez nagyon finom feltétként, de hús helyett petrezselymes krumplival vagy rizzel, de akár valamilyen salátával is fogyaszthatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése