Oldalak

2024/04/19

Töltött tojás

A tojásokat sonka lében 15 percig főzzük, lehűtjük. A megtisztított tojásokat félbe vágjuk, a sárgájukat egy tálba kiszedjük. Villával szétnyomkodjuk. Adunk hozzá vajat, tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, majd alaposan kikeverjük. Ezt az alap tölteléket ízesíthetjük különféleképpen, pl gyulai májassal, sajtkrémmel, sonkakrémmel, apróra vagdalt aszalt paradicsommal vagy metélőhagymával. A kikevert sárgáját visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe, azokat franciasalátával teli tálra rendezzük, ezután ízlés szerint pirosarannyal, metélőhagymával díszítjük és pár órára hűtőbe tesszük. 

Sonkás, aszalt paradicsomos, metélőhagymás töltött tojás

Hagyományos, erdélyi (májkrémes) és sajtkémes töltött tojás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése