Oldalak

2023/01/09

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

50 dkg lencse, só, 3-4 db babérlevél, olaj, 5evőkamál liszt, 1fej vörös hagyma, 3gerezd fokhagyma, 1kávéskanál piros paprika, tejföl, cukor, mustár, ecet

Elkészítése:

A lencsét este átválogatjuk és hideg vízben beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főzőlevet, és forró vízzel felöntve, a sóval és babérlevéllel puhára főzzük 15 perc alatt - a beáztatott lencse hamar megfő. Közben elkészítjük a rántást - az olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kb 1 dl hideg vízzel és ízlés szerint tejföllel, majd csomómentesre keverjük, és belekeverjük a kész lencsefőzelékbe.Még 5 percet forraljuk kevergetés mellett. Cukorral, mustárral és/vagy ecettel ízesítjük.  Sült debreceni kolbásszal vagy hagymás sült (főtt) csülökkel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése