Oldalak

2022/09/16

Fasírt tepsiben, sütőben

Hozzávalók:

1 kg darált hús 

4 kisebb szelet szikkadt kenyér (vagy 4 db zsömle/kifli)

3 tojás 

2 kisebb fej vöröshagyma 

4 gerezd fokhagyma

Só, bors, pirospaprika ízlés szerint

diónyi zsír, vagy 2 evőkanálnyi étolaj, esetleg 2 nagy evőkanálnyi konzerv löncshús

1-2 dl tej vagy víz 

zsemlemorzsa

étolaj/zsír 


Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, a kenyeret kevés vízben vagy tejben megáztatjuk és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk (fűszerek ízlés szerint) és alapossan összegyúrjuk. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk (ha sütőpapírt használunk, azt is). A masszából kis golyókat formázunk, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában, és kicsit ellapítva egymás mellé tesszük őket a tepsiben. Alufóliával lazán letakarva, közepes hőfokon jó 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és a fasirtokat átforgatva még kb 20 percet sütjük, hogy szép piros színük legyen.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése