Oldalak

2021/08/23

Tepsis krumpli lecsós húspogácsával

Egy kiló krumplit meghámozunk, felkarikázzuk. Vékony szalonnaszeletekkel kirakunk egy tepsit (tűzálló tálat) és a fele krumplit rátesszük. Fél kilónyi darált húst két tejbe áztatott zsemlével, egy kis fej apróra vágott, kevés olajon megfonnyasztott vöröshagymával, két tojással, sóval, ízlés szerinti fűszerrel, őrölt borssal összegyúrunk. 10-12 adagra osztjuk és gombócokat formálunk belőlük. Mindegyiket ellapítjuk, és a krumplira rakosgatjuk.  Minden húspogácsára 1-1 paradicsomkarikát rakunk és felszeletelt paprikával körberakosgatjuk. Karikára vágott vörös hagymával  beborítjuk, megsózzuk és rárakjuk a krumpli másik felét, majd ezt is megsózzuk. Ráöntünk egy nagy pohár tejfölt, amibe 1-2 tojást is belekevertünk. Rámorzsolunk még 5dkg vajat  a tetejére. A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.  Ha puha, a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése