Oldalak

2021/07/23

Gluténmentes gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:

8 evőkanál rizsliszt, 8 tojás , csipetnyi só, 8 evőanál cukor, ízlés szerint bármilyen gyümölcs (most meggy)

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem. A sárgákat jól kihabosítom a cukorral.  A keverékhez hozzáadom a lisztet, alaposan elkeverem benne, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt (25x35-ös) tepsibe belesimítom a tésztát és rászórom a gyümölcsöket (ha a gyümiket  megforgatjuk egy kevés lisztben, a tészta tetején maradnak)

175 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsül (sütő függő, tűpróba kell!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése