Oldalak

2021/01/13

Meggyes-túrós rácsos linzer

Hozzávalók

Tészta: fél kg liszt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 1-2 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só,

Töltelék: 60 dkg túró, 60 dkg magozott meggy, 15 dkg porcukor, 3 db tojás + a tésztából a két tojás fehérje, 5 dkg vaj, 2 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál búzadara a töltelék alá

Elkészítés: 

a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután 2 részre osztjuk - 1 nagyobb és 1 kisebb részre (a kisebbik kell a rácshoz.) majd a nagyobbat kinyújtjuk és egy közepes méretű, kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk és megszórjuk egy kevés búzadarával. A meggy levét lecsurgatjuk. A túrót villával alaposan áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, tojások sárgáját, vaníliás és porcukrot meg a búzadarát, végül beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Ezután a tölteléket rákenjük a tésztára. A túrós tölteléken egyenletesen elosztjuk a meggyet. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval újjnyi vékony csíkokra daraboljuk, majd ezeket rárakjuk a tészta tetejére. Tojással vagy cukros tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kész, langyosra hűtjük és ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése