Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 12 dkg darált dió, 16 dkg liszt, 1 tasak sütőpor
Krém: 16 dkg darált dió, 8 evőkanál tej, 16 dkg vaj, 25 dkg cukor
Máz: 15 dkg cukor, fél dl víz, 3 evőkanál kakaópor, 5 dkg vaj
Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját, a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, jól kikeverjük, majd az 5 tojás habját beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A krémhez a darált diót a tejjel felfőzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a dióhoz. A megsült és kihűlt tészta tetejét rummal vagy rumaromával meglocsoljuk és rákenjük a krémet. A mázhoz a cukrot fél dl vízzel és 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat belekeverünk, kicsit hűtjük és a krém tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése