Oldalak

2020/02/04

Meggyes kevert

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej
3/4 dl (75 ml) olaj
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
30-40 dkg magozott meggy (barack, eper, málna, ami éppen van)

A tojásokat a cukrokkal és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, hozzáöntjük az olajat és a tejet, ezzel is kikeverjük. Végül a sütőporral és pici sóval vegyített lisztet fakanállal csomómentesre keverjük benne. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokos sütőben megsütjük (tűpróba). Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése