Oldalak

2020/02/05

Kókuszos kocka vizes piskótából

Hozzávalók
a tésztához
4 db tojás
6 evőkanál hideg víz
10 evőkanál finomliszt
fél tasak sütőpor
10 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál porcukor

A mázhoz
15 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
3 dl forró víz
25 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
Vizes piskótát sütünk: először szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a hideg vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, közben folyamatosan keverjük. Ha kifehéredett, akkor egyenkét hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Utoljára belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet.
Sütőpapírral kibélelt  nagyméretű tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 170 fokon  megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amíg sül a piskóta, elkészítjük hozzá a mázat: a kakaót, a cukrot és a forró vizet összekeverjük, beledaraboljuk a margarint és lassú tűzön addig melegítjük, míg teljesen el nem olvad benne.
Egy kistálkába kiöntjük a kókuszreszeléket.
A kihűlt piskótát felkockázzuk és villára szúrva minden oldalát beleforgatjuk a csokimázba, utána pedig a kókuszba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése