Oldalak

2020/02/27

Hunyadi tekercs

Hozzávalók
8 szelet csirkemell (vagy sertéskaraj)
2 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
3 csomag szeletelt trappista sajt (vagy 25 dkg reszelt sajt)
2 csomag szeletelt sonka
4 db csemege vagy kovászos uborka

Elkészítés
A hússzeleteket kiklopfoltam sóval, borssal fűszereztem.

Egy nagy darab alufóliát ketté hajtottam, akkora tálcára tettem, mint a tepsi.
Rárakosgattam a bacon szeleteket, hogy fedjék egymást. Erre raktam a hús szeleteket.
Következett a szeletelt sajt fele, arra a sonka, majd ismét egy réteg sajt. A szélére raktam az uborkákat és az alufólia segítségével jó szorosan feltekertem, a fólia két végét erősen összenyomkodtam. A befóliázott tekercset tepsibe raktam és előmelegített sütőben, közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb 40 percig sütöttem. Ekkor kibontottam a fóliát és még addig (kb 5 percig) sütöttem, amíg a bacon is megpirult. Langyosra hűlve szépen lehetett szeletelni. Frissen, petrezselymes burgonya/rizs és párolt zöldség körettel, de hidegen, vékonyra szelve is nagyon finom.
Uborka helyett tölthetjük ízlés szerint, illetve ami épp van: kolbásszal, főtt tojással, brokkolival, sárgarépával, gombával, májjal stb, persze akkor már nem Hunyadi tekercs :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése