Oldalak

2020/02/18

Barackos-maracujás sajtkrém torta

A (glutén- és tejmentes) piskóta hozzávalói:
6 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
5 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 késhegynyi sütőpor

A lisztben elvegyítem a sütőport, kakaóport és a keményítőt. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem, majd folyamatos keverés mellet beledolgozom a lisztes keveréket. A tésztát sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tortaformába öntöm és 170 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (kb 25 perc).  Kihűlés után lapjára ketté vágom. (ötlet innen)

Barackos sajtkrém hozzávalói:
1 doboz (50 dkg) barackos-maracujás desszert sajtkrém (Aldiból)
6 szem őszibarack befőtt
1 kis doboz Hulala laktózmentes tejszínhab
1 csapott evőkanál porcukor
1 tasak Express Zselatin Fix

4 szem barackot apró kockákra vágok, 2-t pedig felcsíkozok 12 darabba.
A Hulala-t kemény habbá verem a porcukorral. A sajtkrémet kikeverem a Zselatin Fix-szel. A kettőt jól összekeverem. Az egyik piskótalapot tálcára teszem, a ketté vett krém felét rákenem, kirakom a barack darabkákkal (kicsit belenyomkodom a krémbe), ráteszem a másik piskótát, megkenem a maradék krémmel (egy kevéssel lekenem körben is a tortát) és a barack csíkokkal (illetve még ízlés szerint) díszítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése