Oldalak

2019/11/08

Mexikói töltött csirkemell (sertéskaraj)

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell (vagy sertéskaraj)
25 dkg mexikói zöldségkeverék
15 dkg reszelt sajt
10 dkg puha vaj
1 tojás

bors
olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkemell vagy karaj szeleteket kiklopfoljuk (utóbbit vékonyabbra), sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy kicsit. Addig elkészítjük a tölteléket. Kevés sós vízben megpároljuk a zöldségkeveréket, leszűrjük és kihűtjük. Ha kihűlt a zöldség, hozzákeverjük a reszelt sajtot a puha vajat és végül a felvert tojást. Minden hússzelet közepére tölteléket kanalazunk és szorosan feltekerjük . A tekercsek végeit fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajon vagy vajon (többször átforgatva) megsütjük. Langyosra hűlve szeleteljük. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
Készíthetjük rántva is, akkor a megtűzött tekercseket bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, és olajban pirosra sütjük. Ha kihűlt, ferdén ketté vágjuk őket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése