Oldalak

2019/10/09

Sváb kovászos uborka (gluténmentes)

Krumplival érlelt kovászos uborka
Egy nagy, 5 literes uborkás üveghez kell 3 kg uborka, ezt alaposan megmosom, jól átkefélem, leöblítem. A kicsiket egészben hagyom, csak a két végét vágom le, amelyik nagyobb, azt ellentétes irányban be is vágom.
Egy jó nagy köteg kaprot (lehet szárazabb is) alaposan megmosok.
2 db öreg krumplit megpucolok, megmosok.
Kb 2 liter vízben alaposan elkeverek 3 evőkanál sót.

Az üveg aljára egy-két nagyobb kaporvirágot és szárat teszek, rákarikázok egy krumplit
rárakosgatom a megmosott uborkákat, tetejére darabolom a másik krumplit, erre rakok ismét egy jó adag kaprot, végül felöntöm a sós vízzel. Beborítom egy kisebb műanyag tányérral és meleg, félárnyékos helyre teszem. 3 nap alatt megérik. Az uborkákat kiszedem az üvegből, átrakom egy tároló edénybe, rászűröm a levét és hűtőbe teszem, ott sokáig eláll.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése