Hozzávalók :
75 dkg félfogós liszt (vagy 50 dkg rétes liszt + 25 dkg finom liszt )
1 tasak sütőpor
1 Ráma vagy Liga margarin (25 dkg)
1 evőkanál zsír
2 db tojás sárgája
1 teáskanál só
+ annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta.
tetejére kömény és szezámmag (de lehet reszelt sajt is)
Elkészítése :
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, hozzá adjuk a margarint és a zsírt, majd összemorzsoljuk. Hozzá adjuk a tojás sárgákat és a tejfölt, összegyúrjuk. Kívánt vastagságúra nyújtjuk, derelye vágóval kockákra vagy rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és megszórjuk a magvakkal vagy reszelt sajttal. 180 fokos sütőben szalmasárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése