Oldalak

2019/02/25

Túrós pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, pici só, 25 dkg Rama
Az anyagokat összekeverem, 2 órára a hűtőbe teszem, majd kiveszem, háromszor hajtogatom (fél óránként). Kinyújtom, lekenem tojással, majd szórok rá sajtot, esetleg magokat .
nagyobb adag
Balu féle! (pék az illető)
Hozzávalók: 1kg liszt, 1 kg túró, 1 dkg só, 1 kg Rama
tetejére sajt, 1 tojás a kenéshez
Elkészítés: Az anyagokat összegyúrom, 2 órát a hűtőben pihentetem,
majd háromszor hajtom! A hajtogatás igen fontos része, mert nincs benne sem élesztő, sem sütőpor . . .
Kinyújtom ujjnyi vastagra, megkenem tojással, reszelt sózott sajttal megszórom, kiszaggatom, tepsibe rakom és újabb minimum fél órát pihentetem.
200 fokos sütőbe rakom és fokozatosan 180 fokra leviszem a hőmérsékletet.
Na én ennek csak a negyedét csináltam meg így is 96 db lett belőle, . . . de az alap recept nagyon jó!
Sarkady Katikától, régi kedves tvn-es barátnőmtől való "emlék recept" 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése