Oldalak

2018/02/23

Tökmagos-zöldborsós tarhonyás hús

 Hozzávalók:
50 dkg tarhonya + 2 evőkanál olivaolaj (eredetileg 1 evőkanál zsír)
50 dkg zöldborsó
50 dkg sertés pörkölthús + 2 evőkanál olivaolaj (eredetileg 1 evőkanál zsír)
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál. tökmagolaj + 5 dkg pörkölt tökmagbél
só, bors, pirospaprika

A húsból a szokott módon pörköltet főzünk, csak kevesebb szafttal. Mielőtt megpuhulna, hozzáadjuk a zöldborsót és együtt készre főzzük.
Közben a tarhonyát olivaolajon megpirítjuk, vízzel felöntjük és födő alatt puhára főzzük.
Ha a zöldborsós pörkölt és a tarhonya is kész, összekeverjük. Tányérokba szedjük és mindegyik adagra csepegtetünk kevés olivaolajat és szórunk egy kevés pirított tökmagot. Ízlés szerint uborkával vagy egyéb savanyúsággal fogyasztjuk.
Javaslat: a zöldborsót külön is megpárolhatjuk és úgy vegyítsük hozzá a pörkölttel elkevert tarhonyához.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése