Oldalak

2018/02/24

Mediterrán ragu (egytálétel)

Hozzávalók:
50 dkg pulyka combfilé
25 dkg bacon szalonna
25 dkg gomba
50 dkg vegyes zöldség
10 dkg olivabogyó
só, bors, oreganó, bazsalikom stb
1 kis fej lilahagyma

A kockázott bacont kisütjük, a pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a gombát és a csíkokokra vágott húst, ehhez jöhet a vegyes zöldség (cukkíni, répa, karfiol, brokkoli, kukorica stb - cukkíni természetesen csak a vége felé, nehogy szétmenjen.). Mediterrán fűszerkeverékkel megszórjuk (ha az nincs, akkor egy kis só, bors, bazsalikom, oregánó)   A végén, amikor már elzártuk alatta a gázt, mehet bele a feldarabolt olivabogyó és esetleg apró kockára vágott lilahagyma is.
Hasábburgonyával  összeforgatva tálaljuk a ragut.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése