Oldalak

2017/04/26

Sült-pácolt libamell

Hozzávalók:

2 kisebb libamell

1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 zellergumó
2 sárgarépa
1 gyökérzöldség
kisebb darab citromhéj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 mokkáskanál szárított rozmaring vagy egy ujjnyi friss ágacska
pár szem borókabogyó
1 mokkáskanál mustármag
pár szem szegfűbors
fél csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál szemes bors


A feldarabolt zöldségekből a fűszerekkel 1,5 liter vízben alaplét főzünk, leszűrjük.
A sózott, borsozott libamellet beletesszük az átszűrt lébe és kis lángon kb fél órát "pácoljuk".
A léből kivéve a libamellet lecsöpögtetjük majd jó forró serpenyőben előbb a bőrös felét, majd a húsos részt kicsit megkapatjuk, majd a főzőléből mindig egy keveset aláöntve puhára sütjük.
Petrezselymes burgonyával, párolt zöldséggel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése