Oldalak

2017/01/06

Holland mézes krémes / Holland szelet

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
5 dkg margarin
1 tojás
4 evőkanál tej
6 dkg méz

Elkészítése:
a margarint a cukorral, tojással, a tejjel és a mézzel gőz fölött összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, akkor hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Összegyúrjuk és kb fél óráig állni hagyjuk.

Amíg a tészta pihen, előkészítjük a krémet.

Hozzávalók:
2 cs tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor

A tejjel megfőzzük a pudingot és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral és hozzákeverjük a pudinghoz.
Szép simára dolgozzuk, majd felét kivesszük és jól elkeverünk benne 2 evőkanál kakaót, a többihez meg a vaníliás cukrot keverjük. Ha kész a krém, félre tesszük.

A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megsütjük sütőlap/tepsi hátán,180 fokos sütőben. Körülbelül 8-10 perc alatt sül meg, figyelni kell rá, mert hamar megbarnul !

Ha a lapok kihűltek, a következőképpen állítjuk össze a süteményt:
az első lapra kenjük a kakaós krémet, rá a második lap, arra a vaníliás krémet kenjük, rá a harmadik lap, amit lekenünk valamilyen csokimázzal
Dermedés után hűvös helyen tartjuk és csak másnap szeleteljük, mert a tészta akkorra puhul meg.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése