Hozzávalók:
fél kg csirkemell, vagy csirkecomb/szárny vegyesen 
3-4 nagyobb krumpli 
1-1 szál sárgarépa és gyökérzöldség
egy darabka zeller
1 db zöldpaprika 
1 kisebb paradicsom 
1 közepes vöröshagyma 
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 szál zellerzöld
olaj 
őrölt fűszerpaprika
köménymag, só, bors 
levestészta
A csirkemellet és a zöldségeket tisztítás után kockára/hasábra vágom.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, hozzáadom a szintén csíkokra vágott paprikát és paradicsomot, pár percig még kevergetem és a húst is beleteszem. Amikor kifehéredik
a hús meghintem pirospaprikával, elkeverem, vízzel felöntöm, sózom, beleteszem a fűszereket és az újraforrástól számítva kb. 10 percig főzöm, majd bezöldségelem.
Kis lángon, gyöngyözve a hús puhulásáig főzöm. Amikor minden puha, belefőzöm a tésztát.
Friss kenyérrel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése