Oldalak

2016/12/12

Sólet

Hozzávalók:
1 kg apró szemű tarkabab (átválogatva, megmosva, beáztatva, másnap leszűrve)
2 evőkanál olvasztott libazsír (a sólet mindig libazsírral készül !)
4 fözőkanálnyi grízes líszt
1 jó nagy fej apróra vágott vöröshagyma
3-4 gerezdzd fokhagyma
1-1 kiskanál törött paprika és só

A fenti hozzávalókat egy nagyobb edényben (amit sütőbe is lehet tenni) összekeverjűk, azután teszűnk bele föstőlt liba húst (comb vagy mell) és felöntjük annyi vizzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, kőzben többször megkeverjűk. Ha felforrt, belerakunk még pár db (nagyon alaposan megmosott) héjas tojást. Az edényt befedjük és betesszük a sűtőbe. Lassú tűzön addig sütjük, míg a bab és a hús is meg nem puhul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése