I.  
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 1 kis doboz tejföl, csipet só,  
töltelék: szilvalekvár
porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
sütés előtti este a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és éjszakára hűtőbe rakjuk. 
Másnap vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm-es kerek formával kiszaggatjuk és megtöltjük 
szilvalekvárral. 
Kiflit formázunk belőle és tepsire rakva, forró sütőben megsütjük. 
Még melegen porcukorban megforgatjuk. Lekvár helyett mákkal, dióval, nutellával is tölthető. 
II. 
Hozzávalók
    a tésztához:
    fél kg liszt
    1/4 kg zsír 
    1 teáskanál vaníliás cukor
    1 csipet só
    2,5 dl tejföl
keményebb illetve sütésálló lekvár a töltéshez
    a szóráshoz: egy csésze porcukor és 1tasak vaníliás cukor keveréke
Elkészítés:
        a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral és a
 sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba csomagoljuk és fél-egy órára a hűtőben tesszük.
Utána a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral 
(kb. 8 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki belőle. Mindegyik szélére tesszük a lekvárból  majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kifliket formázunk belőlük. 
        A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 
kb. 12 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás cukorral elkevert 
porcukorba forgatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése