Oldalak

2016/12/27

ANYU PISKÓTÁJA


6 db tojás
6 csapott evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál rétesliszt
csipetnyi só


A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon !!! kemény habbá verem (amíg fokhagyma szaga nem lesz - mondaná apu :) )
A cukros sárgájába belekavarom a lisztet majd kanalanként lazán hozzákeverem a habot.
Vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon "tűpróbáig" sütöm.
(ez a nagyobb zománcos tepsi adagja)


a kis teflon tepsi adagja:
3 tojásból pisótát sütünk az alábbi módon:
3 evőkanál lisztet elkeverünk 1/2 tk sütőporral.
3 tojás sárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral.
3 tojás fehérjéjét 1 csipet sóval habbá verjük.
A cukros tojássárgáját összeforgatjuk a liszttel, majd a fehérjehabot lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Hűlni hagyjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése