Oldalak

2016/11/07

Bacon-be tekert töltött kelkáposzta

1 nagy fej kelkáposztát megmosunk, leveleire szedjük és sós, köménymagos vízben roppanósra főzzük.
Lecsepegtetjük, a szép nagy leveleket félre tesszük, a többit apróra daraboljuk.
Fél kg darálthúst sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel kevés olajon puhára sütünk/párolunk.
20 dk rizst a szokásos módon megfőzünk. A húst összedolgozzuk a rizzsel, 2 felvert tojással és az apróra vágott káposztával. Kanálnyi adagokat teszünk 1-1 káposzta levélre, feltekerjük, két végét benyomkodjuk (mint a rendes töltött káposztánál). A töltéseket betekerjük 1-1 csík bacon szalonnába, ha szükséges, fogpiszkálóval meg is tűzhetjük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk és forró sütőben addig sütjük, míg a szalonnák megpirulnak.
Borsos vagy petrezselymes krumplival, vegyes savanyúsággal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése