Hozzávalók: 
1.5 kg savanyú káposzta 
0.5 kg darálthús 
25 dkg rizs 
1 nagy hagyma apróra felkockázva
pirospaprika 
só, 
bors 
2-3 gerezd zúzott fokhagyma 
öröltkömény 
kis doboz paradicsompüré
zsir v.olaj 
tejföl 
Elkészítés: 
A káposztát kevés vizzel megpároljuk,és leszürjük.(Ha nagyon savanyú, előtte kimossuk.) 
A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával.Felengedjük egy kis 
vizzel,belerakjuk a köményt,fokhagymát paradicsomot,sót,és 
összeforraljuk.Belerakjuk a húst,és ha félig puha,hozzáadjuk a 
rizst.Felengedjük vizzel,utánna izesitjük.Tepsibe, mélyebb jénaiba vagy 
kacsasütőtálba rétegezve lerakjuk :káposzta,rizseshús,tejföl,kápszta.A 
tetejére tejfölt rakunk.Megsütjük.A tetejére lehet szeletelt 
baconszalonnát is tenni,és lehet kolbász meg tojás karikákat is 
belerakni.(Akkor meg már kolozsvári rakottas lesz belőle :-))
Tálalásnál tejfölt adunk mellé,nagyon finom, laktató egytálétel. 
(Egy régi receptem a régi blogomból) 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése