Oldalak

2016/08/04

Kuszkusz zöldségekkel és mazsolával - marokkói egytálétel



Az előgőzölt kuszkuszt tegyük egy mélyebb tálba, keverjük el egy kevés olivaolajjal vagy olvasztott vajjal, ízlés szerint sóval, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel (még jobb a húsleves lé) és fedjük le. 10 perc múlva átkeverjük/szétmorzsoljuk és kész.
Egy csésze nagy szemű mazsolát mossunk meg és egy kevés (pár evőkanál) forró vízbe (amit mézzel és fahéjjal ízesítettünk) áztassuk be.
A felaprított zöldségeket (padlizsán, cukkini, piros húsú paprika, hagyma, sárgarépa, kukorica stb) 1-2 evőkanál oliva olajon/vajon kicsit megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, ízlés szerint (gyömbérrel, kurkumával, mentával, szerecsendióval, curry-vel, korianderrel, fokhagymával, pici balzsamecettel) fűszerezve megpároljuk (nem kell túl puhára). Rakhatunk bele konzerv csicseriborsót is.
A szétmorzsolt kuszkuszt vegyítsük össze a sült/párolt zöldségekkel, végül keverjük közé a mazsolát is a mézes-fahéjas levével.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése