Oldalak

2016/06/03

Egyszerű, gyors almás lepény

Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg cukor, 10-12 dkg margarin, 1 tojás, 1 csipet só + kevés tejföl.
Az egészet összegyúrom és ha nehezen áll össze, egy kis tejföl kell még hozzá . 
2 részre osztom a tésztát. Az egyiket kinyújtom, kikent, lisztezett tepsibe teszem. Rárakom az almás tölteléket, beborítom a másik kinyújtott tésztával, a tetejét lekenem felvert tojással, villával megszurkálom. Előmelegített sütőbek aranybarnára sütöm. Ha kész, hűlni kell hagyni, csak utána lehet szeletelni.
Almatöltelék:
1 kg almát lereszelek, lábasban kevés cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal megdinsztelem egy kicsit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése