Oldalak
▼
2016/01/30
Meggyes-mákos pudingos kiflifelfújt (kiflikoch)
10 db tejes kiflit kb fél cm-es karikákra darabolunk.
1 liter tejhez adunk 2 dl vizet, 4 db tojás sárgáját , 4 evőkanál cukrot, 1 csomag vanlliás pudingport és 1 csomag vaníliás cukrot. Jó habosra kikeverjük. Ezután majdnem forrásig melegitjük a keveréket, vigyázva, nehogy lesűljön, kifusson, vagy összecsomósodjon. A tojásfehérjéket felverjük egy kávéskanál citromlével és ízlés szerint 2-3 evőkanál cukorral. Merőkanalanként hozzáadjuk a meleg tejes mártást (nem a habot kanalazzuk a mártásba, mert az forró és összekapja, csomós lesz) és közben simára keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, belerakosgatjuk a kiflikarikák felét. Rámerjük a mártás felét. Mikor ezt egy picit beszívták a kiflik, megszórjuk cukorral elkevert darált mákkal, arra jön egy jó bő fél üvegnyi magozott rumos meggybefőtt. Szépen rárakosgatjuk a kiflikarikák másik felét és lelocsoljuk a maradék mártással. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit magasabb hőfokon aranysárgára sütjük.
Sűlés közben igencsak megnő, ezért magasabb oldalú sütőformában készítsük. Hűlés közben viszont összeesik, ettől nem kell megilyedni. Langyosan a legfinomabb, de kihűlve szebben szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése