Oldalak

2015/11/05

Párolt lilahagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:2 nagyobb padlizsán
2 nagy fej fej lilahagyma (a padlizsán jó sok hagymát elbír)
4 gerezd fokhagyma
olaj
2-3 nagy evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors

A két fej hagymát apróra vágom, serpenyőben, kevés olajon üvegesre párolom, majd kiszedem egy mélyebb tálba. A visszamaradt olajon  a meghámozott, felaprított padlizsánt is megpirítom/dinsztelem, közben sózom.
Összekeverem a tálban lévő párolt hagymával, a belenyomott fokhagyma gerezdekkel, pár kanál majonézzel és jól kikavarom, közben ízlés szerint adok hozzá sót és borsot. A padlizsánkrém lelke a sok kavarás, szánjunk rá időt, közben adjunk hozzá még egy kis olajat, ettől szépen kifehéredik.
Természetesen készíthetjük sütőben sütött, lehéjazott, kis fa bárddal összevágott padlizsánból is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése