Hozzávalók 
a tésztához: 
40 dkg finomliszt 
1 sütőpor 
8 dkg margarin 
20 dkg porcukor 
2 db tojás 
1 evőkanál méz 
2 dl tej 
az öntethez: 
25 dkg margarin 
25 dkg cukor 
3 nagy evőkanál kakaópor 
1 dl tej 
a beforgatáshoz 1 nagy csomag kókuszreszelék 
Elkészítés: 
a kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat
 egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a 
sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes (kb. 30x27 
cm-es), magasabb oldalú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt 
világosra sütjük. Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és 
összefőzzük. Ha felforrt, már jó is. Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. 
Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket. Ha langyosra hűlt az öntet,
 egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe 
forgatjuk.
Ha gazdagabban szeretnénk, a tésztába sütés előtt tehetünk meggyet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése