Oldalak

2015/03/30

Alj nélküli túrópite - talpatlan túrós

Hozzávalók:
fél kg túró
1 vaj (vagy 10 dkg margarin)
6 db tojás
1 nagy pohár tejföl (375 g) vagy görög joghurt
15 dkg cukor
12 dkg liszt (vagy 10 dkg lisz + 1 evőkanál búzadara)
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
csipetnyi só
pici citromlé

A mazsolát megmossuk, leszárítjuk.
A tojások fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
Az összes többi hozzávalót jól kikeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot és a mazsolát.
Kikent, lisztezett, tepsibe (33x26 cm) öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad, kész.
Melegen, langyosan, kihűlve, magában vagy porcukorral egyaránt nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése