Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre búzadara
fél kocka Ráma margarin vagy 0,8 dl olaj
1 nagy pohár natur joghurt
3 tojás
2 dl cukor + 2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 gr)
kb fél kg szilva (tisztán, kimagozva)
fahéjas cukor
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, joghurttal és az olvasztott margarinnal.
Jól eldolgozzuk benne a búzadarát és a sütőporos lisztet, majd legalább fél órát pihentetjük, míg a dara megszívja magát.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, kirakjuk a tetejét felezett szilvákkal (magházzal felfelé) és megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
Előmelegített sütőben, kb 170 fokon, 25-30 percig (sütőfüggő) sütjük.
Ha a tojásfehérjéket külön felverjük habbá és úgy keverjük a tésztába, még finomabb lesz a süteményünk.
Másnap is finom puha marad.
1 bögre = 2,5 dl
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése