Oldalak

2014/11/16

Ananászos - zöldséges csirkemell

Hozzávalók

50 dkg csirkemell filé
1-1 apróra vágott piros, zöld és sárga paprika
1 felkockázott paradicsom
1 felkarikázott póréhagyma vagy 1 kisebb fej kockára vágott vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
fél doboz konzerv kukorica
15 dkg zöldborsó
fél doboz ananász konzerv (kockázott)
15 dkg zsenge hüvelyes zöldbab
liszt
édesnemes paprika
olaj
só, bors, ételizesítő

Elkészítés
Vágjuk apróra a csirkehúst.
Keverjünk össze 3 evőkanál olajat az apróra vágott petrezselyemmel majd keverjük el vele a húst.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, rakjuk bele az olajos húst, süssük (nem túl nagy lángon, hogy a petrezselyem ne keseredjen meg) fehéredésig.
Hintsük meg egy kevés liszttel, azzal is pirítsuk egy keveset. Szórjunk rá egy teáskanál törött paprikát, keverjük el, öntsük fel 2 dl vízzel és adjuk hozzá a zöldségeket és az ananászt (a fél adag ananász levet is).
Fűszerezzük ízlésünk szerint. Többször átkevergetve főzzük kb fél órát, míg jó szaftosra fővi a levét. Rizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése