Oldalak

2014/04/23

Tejbegrízes szelet

Először a krémet készítjük el.
Hozzávalók:
1 liter tej
1 tasak vaníliás cukor
8 evőkanál gríz (búzadara)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

A tejből, darából a vaníliáscukorral sűrű tejbegrízt főzük. Amíg hűl, a margarint jó habosra kavarjuk a cukorral, majd eledolgozzuk a teljesen kihűlt tejbegrízt.

Elkészítjük a tésztát-
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor2 evőkanál kakaópor
5 tojás
pár csepp citromlé
csipetnyi só
20 dkg cukor
1 -1 dl étolaj és tej

A tojások sárgáit habosra kavarjuk a cukorral és egy csipetnyi sóval. Hozzáönjük a tejet és az olajat, ezekkel is jól kikeverjük, Beleszitáljuk a kakaós, sütőporos lisztet. Alaposan átkeverjük, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből pár csepp citrolé hozzáadásával vert kemény habot.
Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb negyed óra alatt megsütjük. Tűpróba !
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a grízes krémet és hűtőben jól lehűtjük a süteményt.
Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése