Oldalak
▼
2014/04/08
Almás-túrós fasírt
Fél kg darált pulykacombot, negyed kg túrót, 3 nagy vagy 4 kisebb reszelt almát összedolgozunk 2-3 db felvert egész tojással, 1-2 evőkanál oliva olajjal (ez akár el is hagyható, de akkor elég száraz lesz a fasírozottunk) egy jó nagy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel és ízlés szerinti fűszerekkel (sózni nem árt kicsit erősebben, az alma és a túró miatt).
Szilványi gombócokat formálunk, amiket ellapítva sütőpapírral bélelt, olajjal kicsit megkent tepsire rakosgatunk. Ecsettel a tetejét is megkenhetjük egy kevés olajjal - ha a masszába nem tettünk olajat, akkor mindenképp ! Előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lángon addig sütjük, míg szépen megpirul, közben 1-2 alkalommal nem árt átforgatni. Rizzsel, párolt vegyes zöldséggel finom.
Készíthetjük úgy is hogy a masszát egyben belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt, olajjal kikent tepsibe (a hús tetejét szintén lekenve egy kis olajjal) és miután megsült, azután daraboljuk kockákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése