Oldalak

2013/12/02

Hartyányi krémes

Hozzávalók
tészta:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 1cs. sütőpor, 2 dkg kakaó, kb.1 dl tej, 1 tojás
krém:
fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj, fél dl rum(aroma), 2 dl tej, 2 nagy csomag babapiskóta

Elkészítése:
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, kakaót, tojást, és tejet. Tepsi hátulján 2 lapot sütök belőle. A tejet a két ek. liszttel sűrűre főzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihűtöm. Hozzákeverem az előzőleg habosra kavart vajat. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótákat, amiket előzőleg megmártottam a rumos tejben, majd a krém másik felét is rákenem, erre pedig a másik kakaós lapot teszem. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom.
Tálaláskor lehet a tetejére porcukrot szórni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése