Oldalak
▼
2013/11/20
Csokis-almás céklasütemény
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, késhegynyi só, 3 kisebb tojás, 10 dkg margarin, 20 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor, 25 dkg céklapüré, 2 evőkanál kakaó, 1 tábla étcsoki, fél kg alma
A céklapürét készíthetjük főtt céklából vagy ha gyümölcscentrifugával kinyerjük a cékla levét, a visszamaradt céklarost is kiváló erre a célra.
A lisztet átszitálom a sütőporral és a sóval.
A margarint megolvasztom, majd jó habosra keverem a cukrokkal, sóval, tojásokkal és a kakaóval. Belekeverem a céklapürét, az apróra vagdalt csokit és végül hozzákeverem a lisztet is.
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral. Belesimítom a masszát (elég ragacsos) és a tetejére rászórom a megtisztított, felkockázott almát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütöm. Kb 30-40 perc alatt sül át (ellenőrizzük egy beleszúrt hurkapálcával - ha nem ragacsos, kész), ez sütőfüggő. Ha kisebb tepsiben sütjük, hosszabb idő alatt készül el, de szép, magas süteményünk lesz.
Alma helyett készíthetjük körtével, vagy ananásszal és durvára vagdalt diót is szórhatunk a gyümölcsre.
aztaa, de jól néz ki:)
VálaszTörlésMennyire érződik rajta, hogy van benne cékla?:)
Egy kicsit, de az almával együtt nagyon fincsi :) A szép piros színét viszont sülés közben sajnos elveszíti :/
VálaszTörlés