Hozzávalók:
25 dkg túró
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál liszt 
fél cs. sütőpor 
1 kávéskanál rum vagy kevés rumaroma
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor 
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só 
olaj a sütéshez
A tojásokat ketté vesszük, a fehérjékből kemény habot verünk.
A túrót áttörjük a cukrokkal és egy kevés sóval, majd a többi hozzávalót is belekeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kb fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben olajat forrósítunk és beleteszünk 1-1 evőkanál tésztát, Ellapítjuk és gyakran forgatva (hogy a cukor miatt oda ne égjen) megsütjük.
Porcukorral vagy valamilyen savanykás lekvárral fogyasztjuk - a darabos meggylekvár nagyon illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése