Oldalak

2013/10/10

Mics (mititei)

Hozzávalók:
2 kg darált marhahús ( legyen elég kövér, pl nyakas rész, esetleg kövérebb sertéshús is jó, pl dagadó)
3-4 kávéskanál morzsolt borsikafű (csombor - ez a legfontosabb fűszer a micshez)
2 teáskanál citromlé
2 evőkanál étolaj
2 fej apróra vagdalt fokhagyma
2,5 dkg morzsolt kakukkfű (friss vagy szárított)
1,5 dkg frissen őrölt bors
1,5 dkg szódabikarbóna
1 dkg őrölt szegfűbors
fél dkg őrölt koriander
fél dkg őrölt római kömény (kumin, borsoskömény)
csipetnyi örült csillagánizs
só, ízlés szerint (kb. 4-5 kávéskanálnyi)

A hozzávalókat nagyon alaposan gyúrjuk össze (legalább negyed óráig) és minimum egy éjszakára (de még jobb, ha egy egész napra) tegyük hűtőbe hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap ismét alaposan gyúrjuk át a keveréket, majd kézzel formázzunk belőle apró (kétujjnyi vastag, hüvelykujjnyi hosszú) kolbászkákat. Legjobb, ha már olajos kézzel formázzuk, de sütés előtt mindenképpen jól kenjük át olajjal.
Grillen, faszénparázson vagy tárcsán sütjük.
Friss kenyérrel, csípős dijoni mustárral vagy chili paprikával fogyasszuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése