Oldalak

2013/07/01

Zserbóalmás

Hozzávalók:
1 Ráma margarin
55 dkg liszt (fele rétes, fele sima, de legjobb a félfogós)
1 sütőpor
1 tojás
10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
1 kis pohár tejföl
csipetnyi só
2 kg alma
15-20 dkg darált dió + 3 evőkanál cukor
1 kis üveg barack lekvár
ízlés szerint mazsola
cukor, őrölt fahéj


A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Onnan kivéve ketté osztjuk, egyik felét kikent tepsibe nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukros darált dióval. Ráterítjük a cukorral és őrölt fahéjjal ízesített reszelt almát (ízlés szerint egy maréknyi megmosott mazsolát is szórhatunk rá). A másik kinyújtott tésztát ráborítjuk, tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 180 fokon, előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.
A töltelékben sülés közben összekeveredik a lekvár, dió és alma, ám az íze mégis hasonlít a zserbóéra.
Nagyon finom !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése