Oldalak

2013/06/23

Kecskeméti aprópecsenye

Hozzávalók:
fél kg sertés comb
hagymából, paprikából, paradicsomból frissen készített lecsós alap
fél kg zöldborsó
25 dkg gomba
1,5 kg burgonya
törött paprika 
1 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerek 
olaj

A húsból aprópecsenyét sütünk, ízlés szerint fűszerezzük. 
A gombát és a borsót némi fokhagymával és őrölt borssal, törött paprikával kevés olajon puhára pároljuk.
A hagymából, paprikából és paradicsomból készítünk egy lecsós alapot.
A megtisztított krumplit kockákra daraboljuk és olajban kisütjük. Én a kisült krumplit azon frissiben megszórom tejfölös vagy sonkás ízesítésű sültkrumpli fűszerkeverékkel.
A lecsós alaphoz hozzáadjuk a zöldségeket és a pecsenyét, végül az egészet összekeverjük a frissen kisütött krumplival. Kovászos uborkával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése