Oldalak

2013/04/10

Kivis-meggyes túrópite

Hozzávalók:
fél kg túró
10 dkg rétes liszt
1 cs sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
15 dkg sütő margarin
2 dl (1 kis pohár) tejföl
4 tojás
fél citrom reszelt héja és leve
4-5 db kivi
1 üveg (vagy fél kg fagyasztott/friss) magozott meggy 

A lisztet alaposan összekeverjük a pudingporral és a sütőporral.
A túrót alaposan áttörjük. A tojások fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, a tojás sárgákkal és a citrom héjával, végül a tejföllel. Hozzáadjuk az áttört túrót, jól kikeverjük. Beleadagoljuk a pudingos lisztet és végül a tojások habját. Lazán átkeverjük, hogy egynemű legyen. A gáztepsit kikenjük margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a túrós masszát. Elegyengetjük és a tetejét kirakjuk kivi szeletekkel és magozott meggyel. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 percig sütjük (sütő függő).



Ne pirítsuk meg a tetejét ! Tűpróba szükséges.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése