50 dkg liszt
1 Ráma vagy Liga margarin
1 sütőpor
1 mokkáskanál só
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál tejföl
A lisztet összekeverjük a sütőporral és az átszitált porcukorral majd elmorzsoljuk a lereszelt margarinnal
(azért jobb lereszelni, mint feldarabolni a margarint, mert gyorsabban tudunk vele dolgozni és egyneműbb lesz a tészta). A tojást felverjük és kikeverjük a tejföllel, a vaníliáscukorral, majd beledolgozzuk a margarinos lisztbe. Kellemes állagú tésztát kapunk.
A töltelékhez egy nagy üveg magozott meggyet leszűrünk. A levét vízzel kiegészítjük 9 dl-re.
3 csomag vaníliás pudingport összekeverünk 6 evőkanál cukorral és belekeverjük a meggylébe. Állandóan kevergetve felfőzzük. Ha bugyog, elzárjuk a gázt és a pudingba belevegyítjük a meggyet. Néha megkeverjük és langyosra hűtjük.
A tésztánkat ketté vesszük. Egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, liszttel behintett gáztepsit. Megszórjuk egy kevés cukros őrölt dióval és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztát is, ráborítjuk a meggyre. Az alsó-felső tésztaréteg széleit összenyomkodjuk. Felverünk egy tojást és a tésztát lekenjük vele. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Csak kihűlve tudjuk szépen szeletelni.
Porcukorral megszórva, de anélkül is nagyon finom !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése