Oldalak

2013/03/13

Hamburgi babgulyás pulykahúsból

Hozzávalók:
fél kg kockázott pulyka combfilé
1/4 kg száraz fehérbab
20 dkg kockázott bacon (vagy húsos, füstölt) szalonna
2 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 közepes zellergumó
3 gerezd fokhagyma
fél kg krumpli
3 db babérlevél
mokkáskanálnyi köménymag
pár szem egész fekete bors
egy csomó petrezselyemzöld

ízesítéshez cukor és ecet

(A kiválogatott, megmosott babot előző este beáztatjuk)
A szalonnát kiolvasztjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, az áztatólétől leszűrt babot és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd felforraljuk. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a laskára vágott zellert. Lefedve, lassú tűzön majdnem puhára főzzük. Amikor már a hús és a bab is majdnem kész, belerakjuk a felkockázott krumplit is és készre főzzük.
Tálalás előtt pár csepp ecettel, egy kevés cukorral ízesítjük. Tetejére frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk - de ez akár előbb bele is főzhető a levesbe.
Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése