Oldalak

2012/12/14

Tepsis raffaello


Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin

a tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű (nálam 25x35cm) tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl ! ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk hogy nehogy leégjen ! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.


Szandi  -nál találtam a receptet, köszönöm, nagyon ízlett mindenkinek :) 





2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlett!:)
    Nagyon szép lett a sütid!:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :)
    Nem csak nekünk, a vendégeknek is ízlett, vitték a receptet :)
    Egy kicsit több krémet készítettem, így elég dagi kockák lettek, de a fiúimnak meg sem kottyant. Még ma is azt firtatták, hogy biztosan nem marad-e pár szeletke :D Legközelebb a nagy gáztepsivel kell sütnöm :)
    Oli szerint az "Emeletes élvezet" mellett ez a másik 10 pontos süti :)
    Szóval kollektív köszönet :))))

    VálaszTörlés