Oldalak

2012/09/26

Egyszerű almás linzer

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 kocka sütőmargarin
25 dkg porcukor
2 tojás + 1 a lekenéshez
1 cs. vaníliás cukor
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1-2 dl tej (vagy pár kanál tejföl)
1 kg alma
15 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. 
A 2 tojást felverjük, jól elkeverjük a cukrokkal és a citromhéjjal.Összegyúrjuk a margarinos liszttel és annyi tejjel, hogy könnyen formálható legyen. Ketté osztjuk. Egyik felét vékonyra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy nagyobb, kikent, kilisztezett tepsit. Megszórjuk zsemlemorzsával (vagy édes kekszmorzsával, esetleg darált dióval) és rárakunk 1 kg reszelt édes almát, amit előzőleg kb. 15 dkg, fahéjjal ízesített cukorral összekevertünk.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. A harmadik tojást is felverjük, lekenjük vele a tészta tetejét, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon világosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése