Oldalak

2012/07/21

Sajtos-tejfölös tojáshabban sült sültcsirkecombok

Hozzávalók:
5-6 db egész csirkecomb
5-6 db tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg füstöltsajt
só, bors, fűszerek

A megtisztított, megmosott csirkecombokat besózzuk, ízlés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük és kb fél órát állni hagyjuk, majd tepsibe téve (víz nem kell alá !) befóliázzuk és megsütjük. Ha megpuhultak, a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük, majd kiszedjük őket a tepsiből. A sütőt nem zárjuk el közben !

Amíg sül a hús, a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a tejföllel és némi sóval, fűszerrel. A sajtot lereszeljük és felét a tejfölös tojásba keverjük. A tojásfehérjékből egy csipetnyi sóval jó kemény habot verünk, majd a tejfölös-sajtos tojásmasszával lazán összevegyítjük. A tepsiben marad pecsenyezsírba beleöntjük a tojáshabos masszát és elegyengetjük. Szépen elrendezzük rajta a húsokat, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és visszatesszük a forró sütőbe. Kb 10 perc alatt készre sütjük.
Kukoricás rizzsel és őszibarack befőttel körítve tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése