Oldalak

2012/07/09

Debreceni marhatokány

Hozzávalók:
1 kg  marhalapocka
3 pár debreceni kolbász
2-2 db paradicsom és zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál törött pirospaprika
só, bors

A húst ujjnyi csíkokra vágjuk. Az apróra vágott szalonnát kisütjük. A zsírjában megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, rátesszük a húst és átpirítjuk. Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a karikára vágott páros debreceni kolbászt, beledaraboljuk a zöldpaprikát és a paradicsomot és készre főzzük. Tarhonyával vagy galuskával a legjobb, de rizs vagy tészta körettel is tálalhatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése