Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás,
                2-3 evőkanál liszt, olaj.
Elkészítés:
                A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a
                lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben
                olajat
        forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük,
        a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép
        aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot
        leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom. Megkenhetjük
      fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
Hozzávalók: 0,5 kg krumpli, barna
              liszt, 1 tojás, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, mustár, olaj.
Elkészítés:
A meghámozott krumplit lereszeljük. Hozzáadunk egy felvert
        tojást, majd az egészet annyi barna liszttel, illetve egy evőkanál olajjal
        keverünk össze, hogy tészta állagú masszát kapjunk. Sóval, őrölt borssal
        és ízlés szerint mustárral, apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Kanállal
        a forró olajba teszünk egy adagot, szétlapítjuk, majd mindkét oldalát
        pirosra sütjük A tócsni szeletekre tálaláskor tejfölt tehetünk.
Toksa: 
Hozzávalók: 4 jó nagy burgonya, 1
              evőkanál tejföl, só, zsír, esetleg egy kevés liszt.
Elkészítés:
A nyers burgonyát megreszeljük, beletesszük a tejfölt, esetleg
        a lisztet és ízlés szerint sózzuk. Jól összekeverjük, majd zsírral kikent
        tepsibe vékonyan (ujjnyi vastagon) elterítjük. A tetejére 6-8 kis zsírkupacot
        teszünk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a széle megpirul. A
        sütőből kivéve tetszés szerint alakra vágva tálalhatjuk. (Modernebb változatában
      palacsintasütőben is süthetjük.)               
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése